7 månader

Ett inlägg i månaden räcker väl? Tycker ni inte? Ska försöka ta tag i det här med att skriva igen – främst för min egen skull. Just nu går jag mest och maler och ältar saker i huvudet – att få ner det i skrift är som att sätta punkt och gå vidare, i alla fall för mig. Jag mår bra av att skriva men de senaste månaderna har jag varit snudd på ensamstående då Nicklas meckat ihop sin bil och jag har varit så sjukt mentalt utmattad så de få ”ensamstunder” jag fått har jag ägnat åt sånt som inte kräver så mycket tankeverksamhet – typ serier eller sova :P.

Tänkte hur som helst städa av Jamies månadsrapport för hon blev ju sju månader förra veckan. Dock börjar dessa rapporter kännas lite tjatiga – hon är gladast i världen, nöjd och så jävla snäll. Det är inget hymmel, jag undrar (peppar peppar) om jag faktiskt fått jordens snällaste bebis. Vi har nu fasat ut även nattamningen och detta gjorde vi utan en enda skriknatt. Jag bara provade att inte slänga fram tutten en natt utan lägga henne på armen och peta in nappen istället och där somnade hon ju enkelt om på några minuter och vips så hade jag tackat av amningen för denna gång och jag har liksom inte ens reflekterat över det. Med Jessie fick jag bråka både dag- och nattetid men Jamie har liksom känts 100% trygg i sig själv hela tiden och enda anledningen till att nattamningen fick stanna kvar ett tag extra var ju för att jag inte ville släppa taget om den. Hon sover nu hela natten i sin egen säng, vaknar runt 05 och somnar då om bredvid mig i vår säng. Jessie har även han börjat sova länge i sin egen säng (efter en period där han vaknade och skulle över till vår säng innan vi ens gått och lagt oss). Och det här med att få breda ut sig i sängen eller för den delen somna sked med Nicklas istället för någon av ungarna – ja, det är fan lyx (och nej, jag har inte höga krav på ”lyx”).

Hon är numera döpt också, den där Jamie! Förra söndagen, 15/4, döptes hon i samma kyrka som Jessie och den här positiva röda tråden i hennes liv gick ju inte av här heller. Hon var lite småkinkig i kyrkan så länge vi satt still (början av cermonin) men så fort det började hända lite grejer – själva dopmomentet med vattnet, alla barn som kom fram i kyrkan, sånger osv – ja, då var hon ju lika nöjd som alltid. Och cermonin blev så fin – full av liv, precis som ett barndop ska vara! Även dopfikat blev lyckat och hon log sig igenom även detta – nöjd i den famn som ville hålla henne. Och att hon har så mycket fina människor i sitt liv, både familj och vänner, som kom och överöste henne med kärlek i alla dess former – det är få förunnat <3

Bortlämnad har hon blivit också för första gången, ihop med sin bror. Eller ja, bortlämnade och bortlämnade – jag och Nicklas lämnade över barn och hus till min mamma och pappa i helgen för att fira Nicklas svåger som fyllde 30. Det var första natten utan båda barnen och ni kan säkert gissa hur det hade funkat. Ja, bra så klart. Inga problem alls – båda ungarna passade även på att ta sovmorgon, lät mormor och morfar sova till 07:00. Själva får vi gå upp som senast 06:00…. Men, det var fantastiskt att få åka iväg och faktiskt få släppa på precis varenda spärr utan en tanke på att behöva åka hem och ta ansvar.

Slutligen är det en jävla fart på damen nu. Man kan liksom inte vända ryggen till alls längre för hon är borta direkt. Ålar fortfarande omkring men tendenser till att komma upp på knä och krypa finns. Hon sitter själv nu också men har inte lyckats sätta sig upp för egen maskin ännu. Vill dessutom gärna stå och gå med assistans nu – stäcker man gram händer när hon kommer ålandes så tar hon tag också liksom drar sig upp till stående så det är väl bara en tidsfråga innan hon kommer på att hon kan göra detta mot saker. Sammanfattningsvis fortsätter livet med Jamie att vara enkelt och fyllt av så mycket leenden och skratt – hon är helt jävla fantastisk <3

F5F372F6-7273-4A51-8BDF-1917830E636B

B7752798-4633-453C-B935-9E460EF3E658

2E6D4F5E-88A2-4BAE-B8D2-B1E6C7D07EB7

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>