4 månader

4 månader blev hon förrgår, min lilla skatt, och det firade vi med BVCbesök och vaccin. Hon växer så det knakar – 7330 g tung och 62 cm lång. Det är 1,3 kg och 3 cm på 1,5 månad. Vi har börjat tacka av stl 62 som hon verkligen bara ångade förbi. Hann knappt börja använda de kläderna förrän de började bli trånga och korta. Köpte ett nytt paket blöjor i stl 3 förra veckan också men insåg att även dessa är historia nu. Blir nästan stressad över hur fort hon växer.

4 månader innebär att det är dags för lite smakportioner. Jag har inte bråttom här alls, tänker att jag gör som med Jessie – när hon kan sitta någorlunda själv börjar vi med grötportioner och lite puréer. Tills dess får hon nöja sig med att smaka från mitt finger. Hittills har hon fått smaka på Schwarswaldtårta, coleslaw och potatissallad – allt har varit succé och hon har nästan blivit förbannad när hon inte fått mer. Jag har en känsla av att hon kommer ha ett helt annat matintresse än vad Jessie har/har haft. Han har aldrig varit särskilt road av mat och är det fortfarande inte – tror Jamie landar i precis raka motsatsen.

Allmänt så leker livet med bebis på fortfarande. Hon är jordens nöjdaste unge även om hon börjat protestera lite mot att man lämnar hennes synfält nu. Vi provade mata henne med flaska för första gången för några veckor sedan och det har funkat hur bra som helst, hon har till och med fått prova ersättning som hon slukat utan vidare (hör kanske ihop lite med det jag nämnde ovan). Flexibiliteten ökade genast några hack tack vare detta! Nu har jag gärna henne med mig på det mesta ändå men det är skönt att veta att det funkar och vi försöker underhålla med ett flaskmål om dagen (urpumpat då).

Hon har börjat skratta så där fantastiskt så det knyter sig i halsen på mig av kärlek. Hon är så gott som alltid glad. Hon vaknar alltid med ett leende eller för den delen väcker mig med ett. Hon kan liksom ligga och småsparkas och snacka för sig själv på morgonen och så fort jag slår upp ögonen och tittar på henne så ler hon det bredaste hon kan. Jessie var precis likadan. Hon sover fortfarande som Törnrosa själv hela nätterna med max ett matbreak (där hon verkligen bara äter snabbt och somnar om). På självaste 4 månadersdagen nattade vi både henne och Jessie uppe för första gången och där låg dom och sov ihop som två änglar hela kvällen <3 Hon har blivit en fena på att greppa saker och stoppa dom i munnen (på gott och ont, nu gäller det att hålla koll efter smådelar till Jessies alla leksaker) och hon har precis hittat sina fötter som hon nu gärna ligger och drar i och det är ju bara för jävla gulligt.

Det känns verkligen som att hon börjar hänga med mer nu – hon är liksom inte bara med fysiskt utan verkligen med. Tittar fokuserar när man pratar och försöker själv göra sig hörd. Hon älskar Jessie – hon kan titta på honom läääääänge, väldigt utforskande och faschinerat och samma där, alltid med ett leende – som att hon verkligen vill ställa sig in hos honom. Jag tror även att han fått upp lite nya ögon för henne – som att han också märker av att hon är med på ett helt annat sätt. Idag, när jag diskade vände jag mig om för att kolla läget i babygymmet där hon låg. Då hade han gjort henne sällskap och låg bredvid och gav henne olika leksaker och mumlade på i någon halvmonolog/konversation – ja, då värker hjärtat av kärlek.

Det ska bli spännande att se nu när/om hon knäcker ål-koden. Jessie ålade ju omkring från ca 4,5 månad och det känns som att faktiskt hakar på det. Inga egentliga tendenser att faktiskt komma framåt än men man ser hur hon funderar och provar när man lägger något framför henne. Hon har däremot fattat att hon kan förflytta sig genom att rulla hon ligger ju aldrig kvar där man droppar ner henne. Ja, ni märker – jag skulle kunna skriva en bibel om allt som händer med denna lilla människa. Det är precis lika coolt den här gången som med Jessie <3

1F803243-C696-46A4-86DD-A995634593F0

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>