Idyllen

Jag måste ju vara den ultimata vagnstestaren – jag lyckas alltid hamna med vagnen på det mest konstiga vägar/stigar/ställen. Igår blev det en 5 km lång promenad i kvällssolen och den promenaden bjöd på precis alla typer av underlag – skogsstig, gammal tågbanvall, traktorstig, stenväg (alltså, väg av större stenar, inte grus), grusväg och så lite asfalt. Med mig på promenaden hade jag Diesel och så Jessie i nya vagnen.

Överlag så älskar jag redan Donkeyn. Den är snygg, smidig, lättstyrd, praktiskt, fjäderlätt och tar sig faktiskt fram helt ok/bra på alla ovanstående typer av underlag. På stenvägen behövde jag dock låsa framhjulen och trots detta var det riktigt tungputtat och Jessie fladdrade runt som en vante i sittdelen – tänkte bara ”tur man inte har en liten spädis i en liggdel nu” för där hade denne troligtvis inte legat kvar. I den typen av terräng finns det bara en vagn som funkat/funkar hittills och det är Brio Happyn som jag köpte på Blocket för 500 spänn för två år sedan – vår pansarvagn. Det finns inget den vagnen inte klarar förutom att bli hopfälld och transporterad någonstans – det har typ tagit 20 min de två gånger vi försökt (och gett upp).

Om man bortser från den lilla brottningsmatchen jag och Åsnan hade så var promenaden helt magisk. Jessie satt nöjd med en burk jordgubbar och banan i vagnen, solen värmde trots den faktiskt ganska sena timmen och jag gick i endast en tunn tröja och shorts. Det är någonting med landskap i kombination med riktig sommarkvällsvärme som sprider en sån sjuk lycka i hela min kropp. Allting var bara så vackert, på bara två varma dagar har allt blivit så mycket grönare och nu luktar det dessutom sommar ute. Önskar jag hade haft någon att dela den magin med igår – Jessie var ju mer fascinerad av alla hästar och kor vi gick förbi. Vetskapen om att denna typ av omgivning är vårt nya hem och något vi har daglig tillgång till utan uppoffring känns så lyxigt.

IMG_9967
IMG_0001
IMG_9982
IMG_9981

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>